Yleiset ohjeet
Lähetä loki sähköpostilla osoitteeseen ohff.finland ”ät” gmail.com, jossa ”ät” korvataan @-merkillä. Jos olet aktivoinut useita puskia, lähetä jokaisesta erillinen sähköposti.
Otsikko: Jos kutsusi oli esimerkiksi OH1ABC/P ja aktivoit puskan OHFF-1234 päivämäärällä 5.10.2022, otsikoi sähköposti näin: ”OH1ABC/P OHFF-1234 20221005”.
Liitteet: Liitä sähköpostin mukaan ainakin nämä tiedostot:
1. Lokitiedosto ADI-muodossa, nimi muodossa ”OH1ABC-P @ OHFF-1234 20221005.ADI”
2. GPS-paikannustieto kuvatiedostona tai muu todiste (ks. tarkemmat ohjeet alla)
Laita liitteeksi yksittäiset tiedostot, ei pakattua ZIP-tiedostoa tms.
Lisäksi lokimanageri lukee mielellään mukavia seikkailustooreja puskasta, mutta ne eivät ole pakollisia!
——-
Tarkemmat ohjeet
1. Lokitiedosto
- Lokitiedoston tulee olla ADI-muodossa
- Nimeä lokitiedosto muotoon ”OH1ABC-P @ OHFF-1234 20221005.ADI” (eli aktivoinnissa käytetty kutsu, @, puska, vuosi, kuukausi ja päivä)
- Jos aktivointisi on jatkunut useamman päivän, ensimmäinen päivä tiedoston nimessä riittää
- Jos operaattoreita oli useita, varmista että operaattoritieto on kullakin lokitiedoston kusorivillä oikein
Jos olet pitänyt lokia kynällä ja paperilla, voit luoda ADI-muotoisen lokin aktivoinnin jälkeen esimerkiksi FLE-syöttöohjelmaa käyttäen (https://ohff44.files.wordpress.com/2019/09/fast-log-entry-logi-ohje-ohff-florafauna.pdf).
Jos olet workkinut muita puskassa sijaitsevia asemia ja haluat niistä “park to park” -kusojen pisteet, merkitse niiden puskatieto omaan ADI-lokiisi tägeillä SIG ja SIG_INFO. Esim. FLE-syöttöohjelma osaa tämän automaattisesti, kun laitat vasta-aseman puskareferenssin kusorivin loppuun.
2. GPS-paikannustieto kuvatiedostona tai muu todiste
- Kyse on esimerkiksi kännykän ruutukaappauksesta, joka osoittaa puska-QTH:si sijainnin kartalla GPS-pallukan avulla
- Taustakarttana tulisi olla maastokartta, ei esimerkiksi Google Maps
- Muistathan, että pelkkä karttakuva ilman GPS-pallukkaa ei todista sijaintiasi
Hyviä GPS-paikannusta tukevia maastokarttavaihtoehtoja ovat muun muassa (ks. kuvaesimerkit sivun lopussa)
- https://www.retkikartta.fi, joka avautuu puhelimen nettiselaimessa. GPS-pallukka aktivoidaan ”tähtäin”-ikonista.
- Ilmainen Tracker-sovellus, jonka voi ladata etukäteen Google Playstä (Android-puhelimet) tai App Storesta (iOS-puhelimet). Trackerin saa näyttämään myös Natura 2000 -alueiden rajat, mikä tekee siitä erityisen hyvän Natura 2000 -tyyppistä puskaa aktivoidessa
- Jos et saa ladattua karttaa puskassa esimerkiksi kännykkäverkon puuttuessa, paikannustiedoksi käyvät myös tarkat koordinaatit esimerkiksi HamGPS-applikaatiosta
Muista myös:
- Jos puska-alue on erittäin iso, liitä mielellään mukaan myös toinen GPS-pallukalla varustettu ruutukaappaus, joka on zoomattu ulospäin ja jossa QTH sen myötä näkyy laajemmassa kontekstissa. Tämä helpottaa lokimanagerin tarkastustyötä olennaisesti.
- Poikkeustapaukset: mikäli sinulla ei ole älypuhelimen kaltaista laitetta, joka mahdollistaa GPS-paikannuksen, liitä mukaan jokin muu QTH:si sijainnin selkeästi osoittava kuvallinen todiste (esimerkiksi paikallinen kyltti tai muu tunnistettava asia).


