FLE lokiohjelman ohje

Fast Log Entry (FLE) on tehokas ja erittäin helppo lokiohjelma aktivointeihin. Toimii myös peruslokin pitoon ja contesteihin joissa annetaan nousevaa numerosarjaa. Ohjelman tarkemmat ohjeet sekä latauslinkki löytyvät FLE:n kotisivuilta http://www.df3cb.com/fle/. Alle olemme keränneet peruskäyttöön helpot ohjeet sekä lyhyt suomenkielinen ohjevideo FLE lokiohjelman käyttöön löytyy alla johon kannattaa myös tutustua.

Uusin versio 3 ohjelmasta on julkaistu marraskuussa 2020.

1. Käynnistä ohjelma ja saat seuraavan näkymän

2. Jos FLE lokiohjelmaa on käytetty aiemmin, kannattaa aloittaa uusi loki kohdasta File>New Log File.

3. Jos alkunäyttö eroaa yllä olevasta kuvasta valitse Options-kohdasta “Auto save” ja Logging valikosta “WWFF Logging”. Jos siirrät paperilokia koneelle valitse “Off-line logging” ja puskassa lokia tehdessä ”Real-Time Mode”.

4. Tekstikenttään kirjoitetaan:

  • mycall perään aktivoinnissa käytetty kutsu
  • operator perään oma kutsu
  • mywwff perään tulee aktivoitavan alueen OHFF-tunnus

5. Kirjoitetaan aktivointi päivämäärä tai päivämäärän saa päivämäärä laatikon oikealla puolella olevalla nuoli-alas painikkella valittua oikein. Muoto näkyy kuvassa. Real-Time modea käyttäessä päivämäärä tulee automaattisesti oikein. Lisätään työskenneltävä bandi ja mode joka kirjoitetaan kuvassa näkyvän mallin mukaan. Jos työskentelet CW:llä, kirjoita esim 20m cw.

6. Workinnan alettua voit kirjoittaa vasta-aseman kutsun suoraan tyhjälle riville tekstieditoriin. Enteriä painamalla ohjelma lisää automaattisesti kellonajan kutsun eteen sekä lisää molemmille raportiksi 59 ja siirtyy seuraavalle tyhjälle riville. Jos haluat lisätä kutsun perään raportin, ensimmäinen raportti on lähetetty ja toinen numerosarja on saatu raportti. Lokitiedot eivät siirry automaattisesti loki-ikkunaan vaan ne siirretään sinne painikkeella F5.

7 .Työskentelyn päätyttyä paina vielä painiketta F5 ja tallenna tekstieditori-ikkunan tekstiosuus. Tämä on tärkeää, koska FLE ei osaa avata ADIF-tiedostoja. Tallennus File > Save > Tallenna

8. Tallennetaan ADIF tiedosto File > Save ADIF File > Tallenna

Lokitiedoston voit nimetä suoraan siirtomuotoon, esimerkiksi: OH5Y @ OHFF-0001 20210121

Tuossa esimerkissä OH5Y on käynyt vuonna 2021 tammikuun 21. päivä aktivoimassa Eastern Gulf of Finland alueen. Huomioi tiedoston nimeämisessä, että päiväys ilmoitetaan muodossa vvvvkkpp.

9. Lokia voi vielä editoida tekstieditori ikkunassa mutta muutokset kannattaa varmentaa painamalla painiketta F5 ja tiedostojen tallennukset on myös muistettava tehdä uudelleen.

Mikäli käytät jotain muuta lokiohjelmaa tulee loki sisältää alla olevat tiedot.

Login teko, jossa ei ”Park-to-Park” yhteyksiä:

Minimissään logiin riittää kun sisällytät vasta-asemiesi kutsun, raportin, bandin, päiväyksen ja ajan. Adif-tiedostossa tarvitaan silloin seuraavat kentät:

aktivoinnissa käytettävä asematunnus: STATION_CALLSIGN

operaattorin kotikutsu: OPERATOR

vasta-aseman (hunter) kutsu: CALL

päivämäärä: QSO_DATE

kellonaika: TIME_ON

bandi: BAND

mode: MODE

antamasi signaaliraportti (RST): RST_SENT

saamasi signaaliraportti (RST): RST_RCVD

MY_SIG kohtaan  “WWFF”

MY_SIG_INFO OHFF-sijaintisi numero esim. OHFF-0123

Login teko, jossa on ”Park-to-Park” yhteyksiä:

Mikäli vasta-asemasi oli myös WWFF-kohteessa eli pidit ”Park-to-Park” -yhteyden, lisää myös vasta-aseman referenssinumero. Helpottaaksesi log managerin työtä, on suositeltavaa että loki, jonka lähetät, sisältää tällöin kaikki seuraavat tiedot adif-tiedostossa:

Aktivoinnissa käytettävä asematunnus: STATION_CALLSIGN

Operaattorin kotikutsu: OPERATOR 

vasta-aseman (hunter) kutsu: CALL

päivämäärä: QSO_DATE

kellonaika: TIME_ON

bandi: BAND

mode: MODE

antamasi signaaliraportti (RST): RST_SENT

saamasi signaaliraportti (RST): RST_RCVD

MY_SIG kohtaan  “WWFF”

MY_SIG_INFO OHFF-sijaintisi numero esim. OHFF-0123

SIG kohtaan  “WWFF”

SIG_INFO vasta-aseman (Hunter) WWFF referenssin numero, jos vasta-asema on WWFF-kohteessa.